Torsdag och fredag

Igår var en till lugn dag. Tog en lite promenad på morran ner till stranden och kollade på surfare, det ser så härligt ut när dom sitter där ute och väntar på den perfekta vågen och när den väl kommer, dom bara glider så snyggt! När jag stog där på stranden började jag tänka tillbaka på för två år sen när vi var här då jag testade att surfa.. haha de kan ha vart det värsta folk skådat! Jag trodde jag skulle drunka några gånger, för när man väl hamnar under vattnet så kan det ta ett tag innan man kommer upp för att de blir såna strömmar. Så det gällar att ta de lugnt liksom!
Men i alla fall tillbaka till torsdagen..
Vi gjorde lite ärenden, köpte mer dricka hem och sen hem och chilla på balkongen, så härligt! Där satt jag ensam och lyssna på podd, hann brända mig lite men va gör de!? 😉

På kvällen käka vi ute på Su Casa, en mexicansk restaurang. Jätte gott men det var tyvärr för starkt för mig. Hade halsbränna hela kvällen efter det så det var synd. Men vi drog i alla fall vidare och shoppade på UTC efter maten, där var vi inne på Vicoria secret, Forever 21 och Body shop. Sen tog vi bilen vidare till Marshalls och Ross. Så nu har jag fått shoppa lite blandat, kul! 🙂

Idag har jag tyvärr legat i sängen hela dagen.. magen har vart helt kass! Jag tror att det var den starka maten igår som gjorde det men jag vet inte. Nu kan jag äntligen äta lite, så de är skönt! Dom andra har vart iväg på äventyr och är nu på kalas hos Siv, men de är skönt att var själv när man mår kasst och alla sex delar på en toalett haha!
Nu ska jag kolla lite mer på Maria Wern och käka något mer lätt här i sängen. Hoppas ni alla sover gott där hemma 🙂

Bilder ifrån gårdagen




Pacific Beach

Igår packade vi ihop väskorna för näst sista stoppet på denna resa.

Vi börja åka till Science center som ligger i LA. Det var ett stort museeum med allt möjligt i. Det var lite likt Universeum fast mycket större.

\nVi var där för att kolla rymd grejer. Alltifrån satelliter, rymdfärja, rymdkapslar till rymddräkter såg vi, de häftiga är att se hur stora alla saker är  i  verkligheten.


Efter det drog vi vidare till Santa Monica Place som är ett shopping center där käkade vi lunch. När vi käkat klart gick vi en promenad till Santa Monica Pier för en promenad på piren och kolla läget. Vi fortsatte längs med stranden och kollade när folk tränade. Folk hängde i ringar, klättrade i rep och körde yoga. De va ett par som körde par yoga tror ja att det var i alla fall haha. Så kul att se dom samarbeta och snurra runt varandra, sån styrka!

Vi drog sedan vidare ner mot San Diego till vårat nästa boende. Men först åkte vi igenom Compton, jössös vilken slum det var. Det var galler på fönsterna, lösa hundar, nästan alla affärer va stängda.. inget var liksom fräscht. 

\nNär vi åkte igenom Compton, så drog vi vidare och kom till vårat hus som vi ska bo i fram till nästa vecka, osäker på dag. Men så skönt att va på samma ställe ett bra tag nu!

Nu bor vi i Pacific Beach, lugnt område och skön temperatur ute, inte sett någon sol än men den kommer väll så småningom 😊

Första dagen i San Diego nu och det har varit en lugn dag, inte gjort mycket utan bara handlat. Efter mat i magen så är nu klockan 17.00 och ska vi bada i jacuzzin som står på bakgården och bara ta det lugnt hela kvällen! 



Honda Center

Måndag

Vi starta dagen lugnt efter frukosten. Sen tog vi en promenad ner till Venice Beach och kolla läget. Efter det gick vi och åt lunch på Cheesecake factory där det blev en pastarätt med kyckling, vitlök och grönsaker i, så gott! Smaka dock vitlök i munnen hela dagen sen, men de var det värt!

Sen åkte vi vidare till Anaheim till Honda Center där vi kollade hockey. Jäklar vad fräck arena, stor var den med många olika affärer, mat och öl/sprit ställen.

Vi var på en försäsongs match ioch med detta så var det inte fullsatt. Det hade nog vart ett bättre tryck i arenan då. Nu var det tyvärr många tomma stolar. 

Matchen var i alla fall bra, kul att se i en annan arena än bara Scandinavium (även om jag älskar Frölunda)! Kul att se så många svenska spelare i ett lag i ett annat land. Jag tror att Anaheim hade 8 st svenskar om jag inte räkna fel.

Ett tips, ska ni någonsin gå på hockey i USA så ta på er långbyxor och tjock tröja. Jag tänkte att det är väl som hemma, vilket betyder att jag kan va varm nästan svettig liksom. Men nu satt jag i  shorts och tjock tröja.. jag var kall om mina ben kan jag säga haha! 




Stubhub center

I söndags hade jag en lugn förmiddag, några gick promenad och andra gymma medans jag låg kvar i sängen. Så välbehövligt! Sen åkte vi till Stubhub center för att kolla när La Galaxy spelade. 

När vi kom fram till arenan var de folk på parkeringen som satt och grilla ihop, spela musik och hade de allmänt trevligt. Tänk om de var sån go stämning innan matcher i Sverige. 

Utanför stod de och dela ut gratis saker bara man skrev i sin mail eller svara på några frågor. 
Vi gick utanför området och köpte oss hamburgare ch satte oss i gräset. Efter der var det dags för att sätta på oss gnuggisar/tatueringar. Tatueringarna var Svenska flaggor och Sverige text.

Innanför grindarna fick vi LA skumhandske som man vinkar med på läktaren. Sen gick vi runt där inne och kollade. Så roligt att se vilken "fest" det är i USA jämfört med i Sverige. De är musik, glada miner, alla pratar med alla.. jätte kul!

När vi satt oss på våra platser så insåg vi snabbt att vi valt bra sida eftersom Zlatan gjorde mål efter 10 minuter in i matchen och vi satt precis där. Men när matchen hade hållt på i kanske 30 minuter så dog vi av värme, vi satt mitt i solen.

Så till halvlek gick vi till andra sidan där det var skugga för där fanns lediga platser som vi hade spanat in. Där satt vi kanon sista tiden och såg i alla fall Zlatan försöka sätta in bollen nån gång. Matchen slutade 3-0, så det var kul att se en vinst och hur alla älskar Zlatan här med!  
Vi hade på oss Sverige tröjor och tatueringarna och när folk såg oss där inne log dom, hälsade, ropa Zlatan. ja allt möjigt. Så kul!

När Zlatan gick ut ifrån arenan ropade ett litet barn på han så då vände han sig om och vinka och då kändes de som om han såg våra blå gula tröjor.. han började le väldig mycke. De kändes lite så, eller vi kan ju hoppas 😉

En lyckad dag avslutades med en god nattsömn!





LA

Nu är vi framme i LA, vi bor i en lägenhet som vi hyrde på Airbnb sida. Ligger bra, lugnt område, kök, tre sängar, pool, grill och parkerings hus.. så de är kanon! Här ska vi ändå stanna i tre nätter, så de är jätte skönt!

Idag har vi åkt igenom Malibu, varit vid Hollywood skylten, gått på Walk of fame, åkt igenom Rodeo drive och åkt lite i Beverly hills. 

I morgon ska vi kolla på LA Galaxy, där Zlatan spelar. Första gången man ser en fotbolls match i USA och första gången man ser han live. Det ska bli kul! Så vi har laddat med sverige tröjor och annat kul! 😊






 

Oxnard

Igår när vi kom till Morro bay så gick vi till en liten mysig restaurang som låg 3 minuter ifrån vårat motell. Restaurangen heter Taco del mexico, så go mat och pratglad personal. Man fick verkligen vara med när hon prata för jäklar va snabb hon var haha! Vi tog med oss maten till motellet och käkade där sen letade vi hotell/motell för helgen,  sen somnade vi alla. 

Idag har vi gått lite vid Morro Rock och tagit bilder av berget och havet. Sen tog vi bilen vidare till Dennys och käkade lunch i pismo beach.

Efter maten skulle vi åka ner till piren och gå en sväng. Men  när vi väl hade parkerat och kom fram så var det stora grindar för dom höll på att renovera, så vi satte oss på parkbänk och njöt av lite sol. Sen satte vi oss i bilen och åkte vidare emot Oxnard.

I Oxnard hamna vi i ett jättefint område. Vi hyrde ett ställe som hette Channel Island Shores där vi hade en hel lägenhet på två våningar. Vi har egen jacuzzi och ett jätte bra kök. Synd att vi bara ska stanna en natt!


Här två bilder ifrån Morro Rock.



\n

  





Morro bay

Igår hände inget speciellt, vi solade lite och var och kollade i affärer på kvällen. Idag har vi varit på val safari ute till havs i Monterey. Jag tänkte att jaja får vi se en så är vi väl glada. Men jäklar va häftigt det var när sälarna och valarna samarbetade och fånga ihop fisken. Det var hur många sälar som helst.. säkert över hundra och kanske   10 olika valar. Man såg inte alla valar samtidigt men det var fräckt ändå!

När sälarna kom upp ifrån djupa vattnet med all fisk fångade emellan sig så såg det ut som de kokade i vattnet när sälarna simma omkring. Jätte svårt att förklara men man kan säkert google hur dom gör för att samla fisken upp till ytan. Har tyvärr inga bra bilder här på det. Får lägga upp när jag har kommit hem på en summering av resan 🙂

Efrer det åkte vi på Highway one hela vägen ner till Morro bay.

Jättefin väg med många ställen man kunde stanna på och ta bilder av hav, berg/klippor och broar. Dåligt dock med tank station så ska man köra den så får man tanka innan man kör på. Vi hitta en tankstation där vi var tvugna att tanka för vi hade så lite och på de stället var det nästan dubbelt så dyrt.

Nu är vi framme i Morro bay för att sova en natt innan vi drar vidare emot LA!






San Francisco


Jag ligger lite efter i skrivandet men men ja ska komma ikapp snart! 😊

Igår hade vi en heldag i San Francisco. Fick bland annat se
Golden gate bron, fishermans wharf, åkte cabel car och gick vid Lombard  street.

Det som jag tyckte var fräckast var när vi stod vid Golden gate bron så var det så dimmigt men bara efter en stund sprack himlen upp och det blev sol. De ändrar sig snabbt i San Francisco bara för att de ligger vid havet, så dimman kommer och går snabbt ibland.

Det är precis som man har sett på film.. vägarna går upp och ner hela tiden, i olika etapper liksom. Först går det upp sen blir de plant och sen upp och så håller de på både upp och ner. Bra ben träning att gå i!

Det blev en middag på cheesecake factory
Jag tog kött med ris och grönsaker. Så gott!

Idag är det onsdag och vi är nu i Monterey för en övernattning innan vi drar vidare neråt. 







Yosemite

Igår var vi heldag i Yosemite.
\nDär kollade vi den vackra naturen. Det var höga berg, stora träd, djur och vackra vyer.

\n

När man kom in i parken åkte man runt på en väg som slingrade sig fram emellan höga träd, berg och djupa dalar. Efter ett tag i bilen kom man fram till startpunkten för alla hajkerna runtomkring bergen. Vi fick se ställen som tex half dome och El Capitan.
\nDär gick vi en promenad inne i parken och efter det gick vi en liten hajk. Liten och liten det var en stenig stig som gick som serpentiner hela vägen upp till en utsikt plats på berget. Man såg över träden och ner på liten del av parken. Jätte fint!

\n

Efter det tog vi bilen vidare till Mariposa där vi parkerade bilen och tog bussen till sequoia träden. Jag säger bara jössös.. jag har ju förstått att dom är stora.. men såhär stora, de va sjukt!
\nRötter som blir runt 60 meter och barken är 60 cm. Förstår ni? Jag kände mig pytteliten.

\n

När vi kände oss klara tog vi bilen vidare och käka på en mysig pub liknande restaurang. Sen drog vi vidare till Modesto för övernattning!

\n

Jätte kul dag men så lång dock, mycket intryck på kort stund men värt det!




 


Bridgeport

Nu är vi framme i Bridgeport efter att ha börjat dagen med att åka gondollift upp på berget Mammoth mountain. Det är en fantastisk skidort på vintern och en hajk och downhill paradis på sommaren. 

Uppe på berget blåste de väldigt friska vindar.. man frös mestadels. Men vi fick en liten hajk av en farbror, hur skön som helst! Han berättade för oss historien bakom bergens urspung, alltifrån glaciärer till vulkaner. Berättelser om djuren och natur, hur snön kommer dit även vart den tar vägen när den smälter. 
Efter det tog vi bilen runt sjöarna i Mammoth. 



Vi åkte sedan vidare emot Bridgeport där vi efter många om och men hittade Travertine hot springs. Det är varma vatten källor där man kan bada som i små pooler. 
Vattnet var så varmt där det kom upp ur berget. Men tydligen jätteskönt att bada i när de väl landa i "poolen" haha! Jag testade dock inte att bada så jag vet inte. 

Nu ska vi sova på vårat motell och i morgon vidare emot Yosemite nationalpark 😊



Death valley

Det har varit en lång dag i bilen, men oj va mycket fint vi har sett!     
Idag åkte vi ifrån Las Vegas genom öknen till Death valley, jordens varmaste pungt. Jätte fint ställe verkligen men hur varmt som helst, vi hade 115 fahrenheit vilket är 46,1 grader i svensk tempratur. Det var så man inte ville gå ut ur bilen för de var så varmt. Men de blåste ändå, men det gjorde inte så stor skillnad. Kändes som om man hade en hårblås i ansiktet, haha! Har ni tid så googla på Death valley så får ni reda på mer. 





 Nu är vi äntligen framme på hotellet som ligger i Mammoth lakes som är en skidresort, svårt att se hur utsidan ser ut men här inne på rummet är de så mysigt! Här är det 8 grader.. förstår ni skillnaden på olika ställen här eller?! Haha. Från Las Vegas runt 38, Death valley 46 grader och nu Mammoth lakes 8 grader (nu på kvällen dock ). Vi får se i morgon hur varmt det blir här!

Så nu är det dags att duscha och sova! 😊
 I morgon blir det nya äventyr igen!




Mammoth lakes

Vakna upp till vacker fjällvy idag, sol och just nu är det 12 grader ute. Så mysigt!
Idag ska vi bada i poolen här på hotellet, åka sittlift upp till ett berg och sedan dra vidare emot Bridgeport för en övernattning. Bilfärden dit tar bara ca 50 minuter men vi ska stanna till längs vägen och kolla på saker.
Så hoppas ni har haft en mys söndag hemma, hört att de är höstväder hemma. De låter så mysigt! 😊

Hörs senare!




Sista dagen i Vegas

Idag har vi handlat lite mat och hängt vid poolen.. i skuggan. I solen har de vart för varmt haha.
På kvällen tog vi en promenad som avslutades med glass/milkshake på Girardelli. 




Första dagen i Las Vegas

Hunnit med mycke idag. Vi började med att killarna skjöt på en skjutbana, jag och Emelie fick gå med in för att filma och ta kort. Jäklar vilket tryck det var där inne, när de small så kändes det i bröstkorgen. När man stod där inne så fick man sig en tankeställare om de stackare som lever med såna ljud varje dag och kämpar för sin överlevnad. Vilken tur man själv har som bor i ett så fint land, utan sånt.. 

Efter det åkte vi till Dennys och käka lunch. Jag tog någon glaserad kyckling med grönsaker och potatis, super gott!
När väl maten låg i magen så drog vi vidare för att handla mat till lägenheten och lite andra bra ha saker. 



När vi kom tillbaka så tog jag och Pontus bilen till UFC byggnad som finns här i Las Vegas. Kom inte in på området för det var högt staket runt om hela byggnaden. Men vi stod utanför och kika.
Efter våran biltur blev det poolen, lute mat och en powernap som kunde blivit lång om inte Kajsa hade väckt oss efter 1 timma. Då var det dags för att gå ut på strippen för att kolla alls byggnader, skyltar och annat trevligt.
Jag skojar inte när ja säger att de kändes som om man gick runt med feber, jag bara kallsvettades hela tiden. Efter promenaden tog vi och käkade en sen middag vid 22 tiden. 

Nu ligger jag äntligen i sängen och kommer nog stensomna snart! 
Hoppas ni har en kanon dag i sverige ❤






Las Vegas första natten

Nemen jaha.. jag hade skrivit ett långt inlägg och det försvann. Så nu får jag börja om igen haha!

Båda flygen igår gick kanon. Bra platser och faktiskt god mat, riktigt toppen! 
Efter det var det säkerhetskontroll där man både visar pass, tar bild och visar fingeravtryck och till och med detta gick smidigt denna gången. Vi fick till och med en trevlig kvinna som skratta och skämta med oss i kontrollen. 
När vi kommit igenom där så hämta vi vårat bagage som kom fort, nästan direkt!
När vi var klara med detta så åkte vi buss till AVIS där vi har hyrt bil, till och med där gick allt smidigt!
Vi fick en stor och rymlig bil som vi kommer sitta bra i. 

Sen kom vi till vårat hotell, Holiday Inn Club Vacation. Jättefin lägenhet bor vi i med en bäddsoffa, två stora dubbelsängar, kök, två toaletter och en pool nedanför trappen. 

Nu har vi nyss käkat lite frukost efter någon timmas sömn. Så nu får vi se va som händer idag, så hörs vi senare! 🙂



Nu är vi iväg

Nu är vi påväg igen, efter nästan 2 år sen sist. 
Denna gång blir det tre veckors semester runt i USA och jag kommer skriva så ofta jag kan. 
Just nu är klockan 13.45 och vi sitter på Londons flygplats och inväntar nästa flyg som går 16.40 och tar oss till Las vegas! 
Vi kommer att spendera 3 nätter i Las vegas och sedan vidare emot Yosemite, med såklart små stopp och övernattning längs vägen. 

Nu ska jag försöks koppla av lite.. så ont i huvudet nu. 
Hörs senare! 🙂



RSS 2.0